DeRustplek-logo
Toon deze mail in je browser
Nieuwsbrief juni 2023

Hoi reader!


  Ik kijk naar het water - en of het stil is
  en zwart, of rimpelt en glinstert, het doet maar
  ik denk: zo is het, dit is hoe het moet

  er drijven eenden tegen het riet, die eenden
  daar, in dat riet, er staan wat wilgen en elzen
  die daar, in de bocht van een rivier
  alles heeft zijn eigen moment, zijn eigen plek

  er waren oneindig veel mogelijkheden om
  een landschap met een rivier te zijn
  er is gekozen voor deze ene en deze is goed

  Rutger Kopland

  Straks is het weer zover - heel Nederland komt geleidelijk tot zomer-rust. Veel gastgezinnen beëindigen op het moment hun trajecten om even erop uit te gaan en van hun welverdiende vakantie genieten.
  We gunnen het jullie van harte. Zo dankbaar voor alles wat jullie de weken en maanden hiervoor geboden hebben aan 'de vreemdeling' om even uit zíjn situatie te stappen en tot rust te komen.

  En net voor die Zomer-Rust ontwikkelingen over nieuwe plekken: drie gesprekken in Hilversum, Hoorn en Sneek over het starten van nieuwe lokale initiatieven, waarbij twee met wethouders erbij. Hoopvol!
  Heb je in een van die gemeentes toevallig contacten die ons verder kunnen helpen? Kerken, platforms, medewerkers van de gemeente of maatschappelijk werk? Mail naar info@derustplek.nl. Wordt vervolgd.

  Een zomers-warme groet,
  Jutta Hermann

  3e landelijke Rustplekdag in Amersfoort

  Het programma is zo goed als klaar.
  09:00 uur: Inloop met koffie/thee
  09:30 uur: Welkom, zingen,
  mededelingen
  10:00 uur: Interactieve lezing door
  Boudewijn van Schoonhoven
  11:00 uur: Workshop 'Dialoog onder
  Druk'
  12:15 uur: Gezamenlijke lunch

  Natuurlijk blijft tussen de activiteiten voldoende ruimte om elkaar te ontmoeten en verhalen te delen.
  Deze bijeenkomst is bedoeld voor kernteamleden, trajectbegeleiders, gastgezinnen, ondersteuners en alle geïnteresseerden.
  Medio august delen we het inschrijfformulier, stuur het t.z.t. gerust door naar vrienden en bekenden.

  Waarom een workshop 'Dialoog onder Druk'?
  Als gastgezin neem je letterlijk 'de vreemdeling' in huis. Mensen, die je niet kent en die in de meeste gevallen uit een andere 'bubbel' komen dan jezelf. Vaak met normen en waarden die verschillen van degene die jezelf hanteert. Of met een onbekende culturele achtergrond. Een unieke kans ook voor jezelf om je eigen wereld groter te maken. Door een andere wereld in huis te halen.
  Hoe voer je dan een goed gesprek? Met een oprechte nieuwsgierigheid én respectvol? Zonder belerend of beperkend over te komen? En alsnog dicht bij jezelf te kunnen blijven?
  Lianne Klaassen is vanuit haar werk diep in het onderwerp 'Diversiteit en inclusie' gedoken. Ze neemt gastgezinnen en trajectbegeleiders mee hoe gesprekken die op een goede en ontspannen manier gevoerd worden het leven van ons allemaal kunnen verrijken.

  Kinderboek 'Een huis van karton'

  binnenkort in de boekhandel

  Eind augustus komt een licht en vrolijk voorleesboekje over dakloosheid en gastvrijheid uit. Vrijwilliger Elza Hogendoorn van De Rustplek Dordt heeft dit geschreven. In het boekje staat Nina met haar vriendje Silas centraal. In hun straat is een bijzondere dief actief, één die geen huis heeft en op zoek is naar eten. Nina heeft een grote doos en bouwt hiervan een huis. Dat brengt haar op een idee: de dakloze kan daar wel wonen. Ze gaan op zoek. Maar of dat goed gaat…?
  In het boekje komt zijdelings ook De Rustplek langs. Leuk is ook dat er aan de presentatie van het boek een wedstrijd gekoppeld wordt, namelijk het maken van een ‘huisdoos’. Wil je daar meer over weten? Volg dan Elza op haar Facebook of Instagram om op de hoogte te blijven.

  Wil je alvast een boek reserveren? Mail dan je naam, adres en aantal boekjes naar elzahogendoorn@gmail.com.)

  Volg ons via de socials!

  facebook linkedin instagram 
  DeRustplek-logo