Schelp in vorm van hartReactie gastgezin

“Na mijn scheiding kon ik in mijn huis blijven wonen, daar was ik heel dankbaar voor. Nadat ik voor het eerst in contact kwam met de Rustplek begon ik me af te vragen of God misschien iets op het oog heeft met mij en dat grote huis. Mijn jongens – beide tieners – zijn er maar om de week, dus ruimte genoeg. Mijn eerste gast was een vader uit Limburg, een oud-militair, die in Amersfoort een opleiding moest volgen. Hij had beperkt geld om een kamer te huren en we kwamen overeen dat hij naast een kleine bijdrage mij zou helpen mijn badkamer op te knappen. Wat een bijzondere tijd was het met hem! Mijn jongens gedroegen zich opeens heel anders als hij erbij was. Ze kwamen aan tafel als ik ze riep, de Bijbel ging voor het eten open zonder opmerkingen en ze hielpen bij het opruimen en de afwas. Onze gast heeft hun beeld hoe een stoere man met vrouwen omgaat veranderd.”

Reactie gastgezin

“Ik wil graag een rustplek zijn voor de kinderen van onze buren. Ze zitten vaker in de problemen en er zijn allerlei soorten instanties betrokken bij het gezin. We hebben de afspraak dat wij altijd hun kinderen opvangen als het nodig is. Het is heel bijzonder om te zien hoe de kinderen bij het binnenkomen in ons huis al rustig worden en heel normaal hun gang gaan. Gelukkig kunnen ze het goed vinden met onze eigen kinderen. En het geeft de ouders de ruimte die ze nodig hebben om een time-out te nemen.”

Reactie gastgezin

“Het was wennen als we een gast kregen die in het begin heel veel thuis was en met een heel ander ritme als wij. Bij voorbeeld dat ’s ochtends de geur van het avondeten in de woonkamer hangt. Maar dan raakt het me weer als ik besef hoe weinig ik eigenlijk hoef te doen en hoeveel ik met dat beetje voor een ander mag betekenen.”

Reactie gastgezin

“Wij delen ons huis sinds jaren met anderen: vaders met huwelijksproblemen, buitenlanders die in Nederland willen integreren, een keer een tienermoeder die opeens op straat stond; het is heel divers.
Elke gast, die een tijd bij ons woonde heeft mijn blik op de wereld om me heen verruimt. Ik heb verhalen gehoord zo onwaarschijnlijk en ver weg van mijn eigen kleine leefruimte en diepe emoties zoals passie, waanhoop, verdriet, vreugde en hoop mee mogen beleven. Ik ben dankbaarder voor mijn eigen situatie, dat ik in staat ben om te uit te delen en heb nieuwe dromen en doelen voor mezelf ontdekt.”