Menu Sluit

AD beschrijft onze ervaringen als gastgezin

Mijn man en ik (Udo en Jutta Hermann) bieden sinds bijna 20 jaar een rustplek in ons huis aan. We hebben met mensen uit de hele wereld samengewoond: Afghanistan, Angola, Costa Rica, Hongarije, Moldavië, veel Nederlanders, VS en meer. En wij zelf kwamen 25 jaar geleden uit Duitsland naar Nederland, het is sowieso altijd een intercultureel gebeuren bij ons 😉. Het is een verlangen in ons hart om dit te doen, het voelt niet als iets wat moet. Vanuit onze christelijke overtuiging noemen we het onze ‘roeping’ met persoonlijke kernwaarden zoals gastvrijheid en aandacht geven. De Rustplek in zijn huidige vorm zou niet bestaan als er niet veel anderen in Nederland waren die dit verlangen met ons delen. En samen kunnen we het doen en elkaar steunen en bemoedigen.
Als ik dan vanochtend mijn eigen woorden in het AD lees zie ik al die gasten met de kleine ‘lullige’ incidenten weer voor me. Maar vooral herinner ik me nog veel meer verrijkende momenten, inzicht in levens die zo anders lopen dan dat van ons. En het vervult me met diepe dankbaarheid dat wij de mogelijkheden hebben in ons huis een kamer beschikbaar te stellen en op die manier voor mensen in een kwetsbare positie iets te betekenen. Al die tips die we op onze website delen zijn door vallen en opstaan ontwikkeld. Doe je best ermee. 😊
Download hier het artikel.
Lees hier het artikel.