Menu Sluit
"Je steun is hard nodig" Doneer

Het werk van de Rustplek groeit! Steeds meer mensen dreigen door een ongelukkige samenloop van omstandigheden op straat te belanden. Jongeren, volwassenen, mannen of vrouwen – iedereen kan opeens ermee geconfronteerd worden. 

 

De Rustplek biedt een oplossing om het afglijden naar dakloosheid te voorkomen. Maakt niet uit of op de achtergrond relationele, financiële of geestelijke problematiek spelen.

Waarvoor hebben we je steun nodig?

Ons concept werkt het beste als het lokaal ingebed is. Korte lijnen tussen mensen in nood, hulpverlening, gastgezinnen en de trajectbegeleiders van de Rustplek. 

Toch een lokaal initiatief opstarten kost tijd – en geld. 

 

Om een blijvende impact te houden zijn we afhankelijk van mensen die de missie en visie van De Rustplek omarmen. 

Vind je het belangrijk dat mensen in een kwetsbare situatie niet afglijden naar dakloosheid? Of dat huiselijk geweld in gezinnen met spanningen voorkomen wordt? 

 

Steun dan financieel of praktisch het werk van Stichting De Rustplek. 

  • We zijn blij met elke gift – groot of klein
  • Wordt Vriend van de Rustplek
  • Zet je talent voor ons in als vrijwilliger 
  • Laat je inspireren door onze partners

Doneer

Elke beetjes helpen en we zijn dankbaar voor elke gift. Maakt niet uit of groot of klein. 

Gemiddeld kost ons de organisatie van één nacht voor een gast bij een gastgezin tussen de € 30.- en € 40.-. Leg dat maar naast de maatschappelijke kosten van 1x slapen in de nachtopvang van > € 100.-. En dan hebben we het nog helemaal niet over de mentale impact die slapen in de daklozenopvang als gevolgen heeft.  

 

Jouw gift maakt een verschil – voor iemand in een kwetsbare situatie én voor de Nederlandse maatschappij. 

Stichting De Rustplek Nederland: NL36 RBRB 0709 9848 71

Jouw donatie is waarschijnlijk aftrekbaar van uw inkomstenbelasting vanwege de ANBI status van Stichting De Rustplek Nederland.

"Je steun is hard nodig" Doneer

Vrienden van de Rustplek

Voor een jaarlijks terugkerende bijdrage van € 35.- per jaar óf €3,- per maand kun je Vriend van de Rustplek worden. Je krijgt dan een leuk cadeautje thuis gestuurd.

En wij kunnen bouwen op een stabiele financiële basis – en  bouwen aan steeds meer kamers in gastvrije huizen in Nederland. 

 

Stichting De Rustplek Nederland: NL36 RBRB 0709 9848 71

Jouw donatie is waarschijnlijk aftrekbaar van uw inkomstenbelasting vanwege de ANBI status van Stichting De Rustplek Nederland.

"Je steun is hard nodig" Doneer

Vrijwilligerswerk

Welk talent kan je voor ons inzetten? Wij zoeken versterking voor onze teams. Een lokaal Rustplek-team geeft leiding aan een netwerk van gastgezinnen, die tijdelijke opvang bieden voor wie dat nodig heeft. En op landelijk niveau ondersteunen we enthousiastelingen die een initiatief in hun eigen woonplek willen opzetten. 

 

We groeien en willen ook blijven groeien. Welke talenten heb jij te delen? Zoek jij een uitdaging als een echte pionier en vind je samenwerken met gemeenten, maatschappelijke organisaties en andere betrokkenen, bv. kerken leuk? Of ben jij goed met social media en wil je iets van die gave delen? Of is jouw sterke kant organiseren, vergaderen of nog iets anders? Neem contact met ons op of vraag om telefonisch contact door een bericht te sturen. 

Onze sponsors

Delen van wat je hebt is een kernwaarde van de Rustplek. 

We danken onderstaande organisaties voor hun financiële steunen door sponsoring.   

Zonder hen is ons werk niet mogelijk.